Geef mensen een Bijbel in hun eigen taal!

Like ons

Je bent hier: Home > Lopende acties
Lopende acties

Op verschillende scholen en bij jeugdgroepen in Nederland zijn er acties voor Wycliffe. Jongeren hebben de meest uiteenlopende ideeen om het Bijbelvertaalwerk te steunen. Dit zijn een paar van de mogelijkheden:

Stroopwafels verkopen op het Wartburg College in Rotterdam

Ieder jaar organiseert het Wartburgcollege een stroopwafelactie. De opbrengst gaat naar het Wycliffe Bijbelvertaalwerk. Ook dit jaar krijgen de leerlingen les over het Bijbelvertaalwerk. Daarna gaan ze op pad om dozen stroopwafels aan de man te brengen. We zijn benieuwd hoeveel stroopwafels er in Rotterdam en omstreken dit jaar weer worden opgegeten. 🙂

24 uur offline op het Johannes Fontanus College in Barneveld

Vanuit het besef dat er nog zoveel mensen zijn die geen Bijbel in hun eigen taal hebben, komen de brugklassers van het JFC in actie voor het Bijbelvertaalwerk in Tanzania. Omdat er nog zoveel mensen zijn die offline zijn voor Gods Woord, gaan deze leerlingen ook offline. Dat betekent 24 uur lang geen mobiel, geen Facebook, geen Whatsapp, geen internet. Voor deze enorme prestatie laten ze zich sponsoren door vrienden, ouders en familie.

Vertaalmarathon op de Jacobus Fruytier in Apeldoorn

Leerlingen van VWO 6 van de Jacobus Fruytier SG organiseerden een gesponsorde vertaalmarathon. Deze enthousiastelingen hebben in die nacht stukken van het griekse Nieuwe Testament en van de Vulgata vertaald. Als ze nog een paar jaar doorwerken, kunnen ze zo bij Wycliffe aan de slag.

Zelf een actie organiseren?

1. Vraag de map aan met meer dan 70 pagina’s aan spelmateriaal en Bijbelstudies via you@wycliffe.nl

2. Meld je aan via en ontvang voor alle deelnemers een Wycliffe You polsband!